Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined array key "cache_store" - Line: 80 - File: inc/class_datacache.php PHP 8.2.32 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 157 errorHandler->error
/inc/class_datacache.php 80 errorHandler->error_callback
/inc/init.php 182 datacache->cache
/global.php 20 require_once
/printthread.php 16 require_once
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 48 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.2.32 (Linux)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 48 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
/printthread.php 16 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.32 (Linux)
File Line Function
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage

Związek Winkulijski
Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (https://archiwum.nordata.org)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Archiwa (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=33)
+----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=536)
+------ Dział: Archiwum publiczne (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=129)
+------- Dział: Władze (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=29)
+-------- Dział: Pałac Prezydencki (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=84)
+-------- Wątek: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji (/showthread.php?tid=1283)

Strony: 1 2 3

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Joanna Walczak - 02 Aug 2019

ONa lotnisku w Jugowicach wylądował prywatny samolot Joanny Walczak który ona sama pilotowała. Po długim locie z Volkainu czas się przebrać i udać do Pałacu Prezydenckiego.

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Alfred Fabian - 02 Aug 2019

Alfred Fabian von Tehen-Dżek wstał, a następnie trzymając w górze dwa złączone palce rzekł: "Przysięgam" po czym dodał: "Zawsze stawiać na pierwszym miejscu dobro naszego kraju oraz bronić go przed wrogami zewnętrznymi oraz wewnętrznymi za każdym razem gdy zajdzie taka potrzeba."

Po krótkiej chwili ciszy, jaka zapanowała po wygłoszeniu przysięgi można było usłyszeć hymn Federacji Nordackiej. To armia, która zbliżała się do Pałacu Prezydenckiego, na czele z Janem Lubomirskim-Dostojewskim, który przeprowadzi paradę.

Zapraszam wszystkich na kilka chwil na zewnątrz!

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Adam Aleksander II - 02 Aug 2019

Przez ulice Jugowic ciągnęły się całe rzesze żołnierzy i wiele rozmaitych maszyn.

[Obrazek: warszawa-swieta-wojska-polskiego-defilad...30x686.jpg]
Najpierw przemaszerowali żołnierze Batalionów Chłopskich. Nowej formacji, powstałej an terenie Socjalistycznej Republiki Volkianu.
Na powyższym zdjęciu możemy dostrzec, jak najlepsi żołnierze Ojca Volkianu idą z dumą, zadzierając wysoko głowy. Ich dowódca, Andrij Wyhuleniec jest weteranem Bitwy pod Zwierzogrodem, gdzie jego oddział wykazał się niebywałym męstwem, podobnie jak wszyscy żołnierze VALu.

[Obrazek: 12314814-parada-w-moskwie-643-392.jpg]
Tuż za nimi pojawił się pierwszy wyprodukowany w volkiańskich fabrykach Ikar. Ludzie na jego widok mdleli z wrażenia,a technicy i Dowódca modlili się, żeby nie rozleciał się.
[Obrazek: 5493969e72139eb5478b45ff.jpg]

Po przejeździe maszyny tych rozmiarów, na niebie dostrzec można było najnowszy model śmigłowca szturmowego
[Obrazek: 6125856.jpg]

Defiladę zamykały zasłużone już pojazdy pancerne stosowane przez Federacyjne Siły Zbrojne.

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Alfred Fabian - 02 Aug 2019

Po zakończonej paradzie Prezydent podziękował szybko Marszałkowi Janowi Lubomirskiemu-Dostojewskiemu, po czym zaprosił wszystkich z powrotem do sali pałacowej

Gdy już wszyscy zajęli na powrót swoje miejsca w pałacu prezydenckim na mównicę ponownie wszedł Alfred Fabian von Tehen-Dżek, świeżo zaprzysiężony prezydent. Lekkim skinieniem ręki poprosił wszystkich o ciszę, a gdy ta już zapadła, rozpoczął przemówienie.

Szanowni państwo

Dzisiaj rozpoczynamy nową erę w Federacji Nordackiej, erę w której nowy prezydent obejmuje władzę w naszym pięknym kraju. Wiele kontrowersji stoi za moją osobą, jednakże nie mogę obiecać, że tychże nie pojawi się więcej. Prawdą jest, że czasami moje decyzje mogą zaskakiwać, jednak przede wszystkim zamierzam kierować się dobrem naszego kraju, a nie tylko osobistymi mżonkami.

Cieszy mnie również tak wspaniała frekwencja. Myślę, że jest to kamień milowy w budowie relacji zagranicznych, ale również w budowie spraw wewnętrznych Federacji. Obecnie samorządy są strasznie zamknięte w sobie, a to nie wróży budowie jednolitego kraju, który doskonale prosperuje. Będę starał się otworzyć wszystkich na siebie, a "Dystrykt Federalny" stanie się doskonałym przykładem dla pozostałych prowincji. Przykładem współpracy międzyprowincjonalnej oraz rozwoju zarówno gospodarczego jak i kulturowego.

Jednakże nie zamierzam was zamęczać dzisiaj planami jakie stawiam przed sobą - byłoby to wtedy zdecydowanie zbyt długie przemówienie, a my tymczasem przybyliśmy głównie po to aby świętować. Chwyćmy toteż za kielich i wznieśmy toast za przyszłość. Za przyszłość waszą - i naszą, aby malowała przed nami kolorowe pejzaże.

Po tych słowach prezydent odszedł od mównicy i oddał głos zgromadzonym gościom.

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Tarsycjusz Operar - 02 Aug 2019

Drogi Panie Prezydencie, szanowni mieszkańcy Federacji Nordackiej, dostojni goście i wszyscy obecni!

Na wstępie pragnę podziękować Panu Prezydentowi Alfredowi, za to, że zaprosił mnie na uroczystość zaprzysiężenia.
   Ludowa Republika Magnifikatu coraz bardziej współpracuje z Federacją Nordacką, wstępując na nowe płaszczyzny wspólnych doświadczeń.
   Życzę Panu Prezydentowi, oraz całemu narodowi nordackiemu, abyście się nie poddawali i dalej dążyli ku waszym celom i nowym osiągnięciom, tak jak w ostatnim czasie zauważyliśmy najwyższy wynik aktywności, tak teraz osiągajcie nowe rekordy i zdobywajcie nowe szczyty.
   Niech żyje przyjaźń między Ludową Republiką Magnifikatu a Federacją Nordacką!

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Fazil Emre - 02 Aug 2019

Do sali wchodzi poselstwo z Sułtanatu Siyah.

Bracie Prezydencie Federacji Nordackiej, Sułtan Fazil Emre przebywający aktualnie na wyprawie w odległej Kugarii przesyła pozdrowienia. Pozwolę przeczytać list adresowany do Waszej Wspaniałości Prezydenta Federacji Nordackiej:

Bracie Prezydencie, piszę do Ciebie list traktując Ciebie jako brata mojego, przyjaciela, towarzysza wędrówki do niebios Allacha. 
Nie znamy się zbyt dobrze ale czyny Twoje utwierdzają mnie że mój okręt i twój okręt płyną po morzu do jednego celu. Wierzyć musisz że kiedyś na tym brzegu staniemy razem, ramię w ramię i nie patrząc wstecz co nasze okręty w morzu szarpało i próbowało zatopić spojrzymy do przodu i tam ujrzymy cel naszych przygód. 
Czy wtedy będziemy szczęśliwi? Czy poczujesz że kres drogi nastał? Jedyne co poczujemy to tęsknotę do morskich przygód i sztormów nie dających zapomnieć o siłach natury. Nie cel jest ważny w drodze Naszej lecz droga celem staje się gdy w słusznej sprawie po świecie stawiasz swe kroki. 

Obejmujesz bracie urząd dostojny i naród Tobie zawierza ufność swoją i ciebie na najwyższym szczycie postawił. Ja również postanowiłem oddać Ci ufność moją byś z myślami spokojnymi decyzję ważne podejmować umiał. W drogę nieznaną dzisiaj wybrać się musisz. Nie będzie to droga łatwa lecz trudna. Ta droga niech podróżą dla Ciebie będzie trudną, bo łatwa droga dla słabych ludzi jest. 

Życzę Ci z całego serca bracie byś urząd prezydenta z dumą podjął i naród poprowadził. 

W podarku przesyłam dla Ciebie dywan latający byś okiem gospodarza mógł doglądać życia swoich poddanych przemieszczając się wygodnie, komfortowo i szybko. Oto latający dywan AlFastin-Habal 12.4.
Kolejny prezent to lampa dżina która stała w Meczecie w Al-Faun przez 300 lat by doczekać się godnego posiadacza. 
Po konsultacjach z miejscowymi służbami i znawcami kultury Nordackiej zdecydowałem nie przekazywać 12 nałożnic ponieważ to mogłoby zostać odebrane za niestosowne w tak doniosłej chwili. 
-Fazil Emre Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu.

"o Alfredzie" - Fazil Emre.
Alfredzie, Alfredzie dziś zostaniesz z nami,
Cieszmy się wszyscy, jesteśmy Nordatami.
Ku przyszłości poprowadzić Nas musisz,
Chcesz odpocząć? Na harem się skusisz?

Odpoczynek nie w głowie Prezydenta mojego,
On woli coś dla duszy lepiej gustownego. 
Cieszmy się bracia wszyscy z wyboru Jego,
Uśmiechnij się siostro i wspaniały kolego!

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Joanna Walczak - 02 Aug 2019

Najserdeczniejsze gratulacje i życzenia owocnej kadencji życzą kobiety pracujące z Socjalistycznej Republiki Volkainu!
Niech żyje Prezydent! Niech żyje socjalizm!

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Artur Kardacz - 02 Aug 2019

Na mównicę wchodzi teraz Artur Kardacz 

No to ten... może i ja coś powiem. Na początku chciałbym przywitać Szanownego Prezydenta, gości zagranicznych jak i miejscowych, babcię która teraz to ogląda no i ogólnie wszystkich! Zabawa świetna, muszę to przyznać. Alkohol macie dobry (za poprzedniego był zły i słabo się bawiłem) a to jest podstawa. Nie wiedziałem też czy dobry prezent wybrałem dla naszego Alfredzika ale gdy usłyszałem że tak ochoczo mówi żeby brać kielicha w dłoń, no to już wiedziałem że dobrze trafiłem śmiech. Mam tutaj za sobą buteleczke doskonałego trunku który ma już ponad 1000 lat! Miałem wypić go sam w zaciszu mojego zamku jednak nie mialem niczego lepszego na prezent śmiech.

A teraz trochę na poważnie, chcę pogratulować Alfredowi za osiągnięcie tego stanowiska. Troszeczkę się znamy z KS gdzie piastował on bardzo ważne stanowiska i spisywał sie na nich bardzo dobrze. Więc wiecie co? Wierzę w Alfreda, wierzę że Federacja Nordacka za jego rządów może stać się lepszym miejscem. Wierzę że dzięki niemu staniemy się prawdziwą potęga w mikorświecie. Dziękuję

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Harrison Wells - 02 Aug 2019

Na mównicę wchodzi Kanclerz RZP, Eobard Harrison Wells

Szanowny panie prezydencie, serce się raduje na myśl że syn Republik Zjednoczonych Prowincji oraz jego Królewska Mość objął tak ważne stanowisko. Zarówno ja, jak i cała RZP będziemy wspierać cię w dążeniu do osiągnięcia wizji lepszej Federacji. Cóż mogę więcej dodać, może lepiej niż moje zachwalanie, do obywateli przemówią czyny prezydenta.

RE: Zaprzysiężenie Prezydenta Federacji Nordackiej IV Kadencji - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 02 Aug 2019

Na mównicę wchodzi Grzegorz Szarak
Na wstępie pragnę jeszcze raz gorąco pogratulować oraz życzyć udanej kadencji! Jestem przekonany, iż owa kadencja będzie będzie jedna z lepszych! Mogę także zagwarantować, iż jeśli tylko zajdzie taka potrzeba obywatele pomagą Panu!