| Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined array key "cache_store" - Line: 80 - File: inc/class_datacache.php PHP 8.2.32 (Linux)
|
![]() |
|
[VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (https://archiwum.nordata.org) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Plac Pułkowników (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=27) +----- Dział: Instytucje (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=607) +------ Dział: Volkiańska Telewizja Proletariacka (https://archiwum.nordata.org/forumdisplay.php?fid=80) +------ Wątek: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne (/showthread.php?tid=499) |
RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Elizeusz Rycyna-Bez - 20 Feb 2019 Szanowni panowie Długo zastanawiałem się nad pytaniem, nie ukrywam, nie spodziewałem się, że będę musiał jakiekolwiek zadać. Jednakże, jeżeli już zostałem przed takim zadaniem postawionym to w opinii szanownych, jaka powinna być relacja pomiędzy przestrzeganiem prawa, a dobrem obywateli Federacji. RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Harrison Wells - 20 Feb 2019 Panie Elizeuszu bardzo trafne i ważne pytanie. Jak wspomniałem cierpimy na deficyt obywateli i każdy jest na wagę złota, nie możemy sobie pozwolić na jakiekolwiek straty. Mimo iż przestrzeganie prawa jest sprawą kluczowa to co się stanie jeżeli tego prawa nie będzie miał kto przestrzegać. Jako prezydent starałbym się rozstrzygać takie sprawy jak najbardziej na korzyść naszych obywateli ale jeżeli nie będę miał wyboru lub mój głos zostanie zagłuszony przez krzyki innych nie będę w stanie postawić obywatela ponad prawem. RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Kamiljan de Harlin - 20 Feb 2019 Prawo powinno być skonstruowane tak, aby zapewniało efektywność i przewidywało różne niecodzienne sytuacje. Czasem jednak dla dobra Federacji wymagane jest jego złamanie, co miało miejsce bardzo często w Unii Trzech Narodów. Prawo nie powinno być jakimś ograniczeniem, obciążeniem dla obywateli, wręcz przeciwnie, powinno ułatwiać działanie w państwie. Dlatego nie róbmy tutaj symulatora parlamentu i uchwalajmy tylko takie ustawy, jakie są niezbędne. Im mniej biurokracji tym lepiej. Przepisy powinny być proste. Oczywiście, zawsze dobro ogółu jest ważniejsze od przestrzegania prawa. RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Henryk Wespucci - 20 Feb 2019 Ostatnie pytanie zadaj pan Eobard Thawne. Na zadanie ma pięć minut, a reszta na odpowiedź 10 . RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Harrison Wells - 20 Feb 2019 Szanowni panowie pragnę wam zadać jedno krótkie pytanie. Jakie mają panowie podjąć kroki w związku z tym iż Suderland chce kolonizować Nordatę i czy są panowie gotowi bronić Federacji nie tylko siłą argumentów lecz też zbrojne przeciwstawienie się najeźdźcy ? RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Elizeusz Rycyna-Bez - 20 Feb 2019 Cóż, ponownie przewija się temat polityki zagranicznej. Tak jak zapowiadałem, moje działania w sferze polityki zagranicznej będą działaniami pasywnymi. Oczywiście, chętnie ugoszczę w stolicy przedstawicieli Republiki Suderlandu, jednakże na tym może poprzestać moja ingerencja w tej sprawie.
Innym aspektem jest zagrożenie suwerenności Federacji Nordackiej. W takim przypadku oczywiście obrona granic jest jedynym słusznym działaniem i nie zawaham się podjąć poważnych kroków. Dlatego też, nie widzę problemu, aby Republika Suderlandu skolonizowała część Nordaty, o ile nie zagraża to naszej suwerenności.
RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Kamiljan de Harlin - 20 Feb 2019 Zacznijmy od tego, że nie ma żadnego najeźdźcy. Suderland podbija ziemie niczyje, aby chronić dziedzictwo kulturowe Nordaty, popieram takie działania. Zamierzam złagodzić relacje na linii Suderland-Federacja poprzez oficjalne przeprosiny i rozpoczęcie dialogu z Suderlandczykami. Zgadzam się na działania zbrojne Suderlandu w obrębie Nordaty dopóki nie naruszone zostaną nasze granice. Nasze wojsko powinno zostać natychmiast wycofane. RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Henryk Wespucci - 20 Feb 2019 Podsumujmy ten etap. Pan Eobard schodzi szybko do naszej restauracji. Dostaje kieliszek volkiańskiej wódki z rzepy i się awanturuje, że chciał wstrząśnięte, nie mieszane. Dopiero wstrząśnięty do studia powrócił Harlin. Odkrył że siedziba VTP pełna jest burdelowego czerwonego, a naprzeciwko siedziby VTP mieści się słynny, krasnodarski Gej Lobby. Bez środków uspokajających się nieobyło. Pan Elizeusz natomiast odkrył tajniki telewizji. Zauważył że stając przed kamerą, pojawia się nagle we wszystkich telewizorach w studiu. Z tego miejsca pozdrowił swoją babcię Eugenię i stryja Warburga. My przechodzimy do ostatniej rundy debaty...
Czas na zadawanie pytań przez publiczność Mogą państwo zadawać 3 pytania, każde do innego kandydata, lub jedno dla wszystkich. Każdemu słuchaczowi przysługuje jedno pytanie. Pytania zadajecie do 21:35. Na odpowiedzi na wszystkie pytania kandydaci mają czas, do godziny 21:40.[/b]. Kandydaci odpowiadają na bieżąco, na pytania, lub do godziny 21:45. Linie zostały otwarte. RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Poncjusz Piłat - 20 Feb 2019 Chciałbym podziękować wszystkim przybyłych do studia, a także słuchaczom z zagranicy. Specjalne podziękowania kieruję do kandydatów na urząd Prezydenta, którzy z anielską cierpliwością odpowiadali na pytania. Mam nadzieję, że spotkamy się w lepszym kraju po przyszłych wyborach. Wszyscy... RE: [VTP Propaganda] Debata Prezydencka - Harlin vs Rycyna-Bez vs Thawne - Aris Kostas - 20 Feb 2019 Telefon łączy się ze studiem Szanowni kandydaci! Łączę się z wami, z sanatorium w Adlernburgu, w Koribii. Chcę Wam zadać pytanie, które interesuje mnie bardzo. Czy macie Panowie zamiar podjąć działania w celu stworzenia systemu gospodarczego w Federacji? A jeśli tak, to jaki rodzaj: kapitalizm, socjalizm, czy trzecia droga? Oraz czy popierają Panowie ingerencję państwa w gospodarkę? |