28 Nov 2019, 21:34:28
A ja sądzę, że tekst tego projektu nie nadaje się na ustawę. Całość tej ustawy to szerokie ogólniki, nie zawierają żadnych sprecyzowanych nakazów prawnych, które narzucałyby wykonywanie konkretnych działań agencji. Gdy NAK rozpocznie działalność, to trudne byłoby powiedzenie, czy ustawa nie jest łamana, czy jej zapisy są przestrzegane.
Ciężko będzie liczyć na jakieś sensowne poprawki, a w tej kadencji liczę na to, że będziemy uchwalać ustawy jak najwyższej jakości. Wstrzymywałem się z głosowaniem oczekując na jakąś rzeczową debatę, jakieś poprawki.
[pap=marsz]
Przechodzimy więc do głosowania.
Ustawa. Proszę oddać głos za, przeciw lub wstrzymany oraz podać liczbę posiadanych mandatów. Głosowanie zakończy się 30 listopada lub w przypadku oddania głosów przez wszystkich posłów.
Głosuję 2 mandatami przeciwko ustawie.
[/pap]
Ciężko będzie liczyć na jakieś sensowne poprawki, a w tej kadencji liczę na to, że będziemy uchwalać ustawy jak najwyższej jakości. Wstrzymywałem się z głosowaniem oczekując na jakąś rzeczową debatę, jakieś poprawki.
[pap=marsz]
Przechodzimy więc do głosowania.
Ustawa. Proszę oddać głos za, przeciw lub wstrzymany oraz podać liczbę posiadanych mandatów. Głosowanie zakończy się 30 listopada lub w przypadku oddania głosów przez wszystkich posłów.
Głosuję 2 mandatami przeciwko ustawie.
[/pap]