09 Dec 2019, 21:58:15
Popieram zdanie Posła Novaka. To absolutnie nie jest normalne, by nadawać ulicom nazwy żyjących mikronautów, chyba że elementem narracji miasta jest kult jednostki, a wydaje mi się, że w przypadku Jugowic tak nie jest. Wyobraźcie sobie, jakie wybuchłoby oburzenie, gdyby przemianowano np. Plac Piłsudskiego w Warszawie na Plac Grzesia Schetyny.
Apeluję o to, abyśmy zachowali apolityczność w trakcie nadawania nazw.
Zgadzam się, że nazwy ulic na granicach dzielnic powinny pozostać neutralne. A najlepiej byłoby, jakby granice przebiegały w ogóle inaczej, i aby nie było żadnych "ulic granicznych".
[/hr]
Mam wrażenie, że z Panem Novakiem jest trochę jak z Korwinem, którego ma on na avatarze... Bywa on błędnie rozumiany przez to, jak formułuje swoje wypowiedzi.
Apeluję o to, abyśmy zachowali apolityczność w trakcie nadawania nazw.
Zgadzam się, że nazwy ulic na granicach dzielnic powinny pozostać neutralne. A najlepiej byłoby, jakby granice przebiegały w ogóle inaczej, i aby nie było żadnych "ulic granicznych".
[/hr]
Mam wrażenie, że z Panem Novakiem jest trochę jak z Korwinem, którego ma on na avatarze... Bywa on błędnie rozumiany przez to, jak formułuje swoje wypowiedzi.
AleksanderNovak napisał(a):Zara Zara Zara dlaczego jest ulica Kaspara Waksmana a nie ma Aleksandra Novaka?
Joahim-von-R napisał(a):Znowu to samo.Panu Novakowi zapewne nie chodziło o to, że powinniśmy nazwę ulicę jego imieniem, ale o to, że zarówno on jak i Pan Waksman to osoby obecnie działające w mikronacjach, a co najmniej dziwne jest nadawanie obiektom imion żyjących ludzi.
To czemu niby nazywać ulicę TWOIM imieniem. Czekam na logiczne argumenty.
![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.