25 Dec 2019, 17:50:12
Cytat:Moim zdaniem to własnie "różność" charakteryzowała Federację. Nie możemy dążyć do tego aby każda prowincja była taka sama, wszystkie mają własną kulturę i ujednolicając je sprawimy że staną się mało atrakcyjne. Dzięki różnorodności każdy może znaleźć swoje miejsce w Federacji. W jaki sposób takie ujednolicenie pomoże Federacji?
Szanowny Panie Arturze. Moja propozycja nie ma zamiaru wpływać na aspekt kulturowy. Chciałbym żeby pewne zapisy i pewna polityka prowincji była spójna dla wszystkich. Nie ma to w zamiarze ujednolicić prowincji.
Cytat:Może ma Pan racje lecz jednego Pan mi nie zaprzeczy. By zrobić sądy w każdej prowincji które by sprawnie, szybko a sprawiedliwie potrzeba ludzi. Ludzi, ludzi i jeszcze raz ludzi. Nie mamy tylu zasobów ludzkich by mieć 3 sądy po 3 sędziów bo jest zbyt mało obywateli by to pokryć, no niestety.
Cóż, Panie Aleksandrze. Z grzeczności nie zaprzeczę.
Cytat:Ten program to jest jakiś kiepski żart, kompletne ścierwo, nadaje się tylko do rzucenia padlinożercom.
Hahah. Zabawne. Ja rozumiem że jako kontrkandydat nie paja Pan do mnie sympatią, jednak jest to po prostu brak szacunku. Zresztą. W przeciwieństwie do Pana program mojej kandydatury już jest od jakiegoś czasu do wglądu, a Pan nie. Program jest odważny. Nie mam zamiaru być populistyczną kurwą, która liże dupy wyborcom.
Cytat:Nie potrzebujemy nowej konstytucji, wystarczy załatać obecną. Niech Pan zobaczy jak nasz pracowity parlament załatał dwa pierwsze rozdziały, w nowej kadencji lecimy naprawiać resztę. Mam dość pisania na kolanie ustaw zasadniczych, jeszcze nigdy nie udało nam się napisać dobrej konstytucji, więc załatajmy po prostu obecną.
Możemy to porównać do naprawy dróg. Można albo zerwać cały asfalt i połozyć go na nowo i mieć spokój na 20 lat, lub łatać każdą dziurkę, jak powstaje. Co z tego że teraz będzie okej. Za miesiąc znów wyjdzie dziura tu, albo gdzieś indziej. Potrzebna nam gruntowna zmiana, a nie kosmetyczne remonciki.
Reszta co Pan napisał jest równie absurdalne. Proszę żyć dalej w tym zakłamaniu.