28 Jan 2020, 18:26:14
1. Na pierwszy rzut oka widać, że projekt był robiony w pośpiechu.
2. Czy przed stworzeniem projektu wziąłeś pod uwagę warunki mikronacyjne? Kalkowanie reala rzadko kiedy jest dobre o czym się możecie przekonać przyjmując tak niepotrzebnie rozbudowany projekt. To jest zabawa, a nie symulator bycia prawnikiem. Jeśli jednak jest ochota na zabawę w symulator bycia prawnikiem, to wypadałoby trochę lepiej się przygotowywać
.
3. Literówki, niewłaściwą numerację, braki w interpunkcji, czy dość komicznie brzmiące zdania pominąłem.
Uwagi (wszystkiego nie sprawdzałem — np. nie sprawdzałem czy istnieją wszystkie ustawy, do których projekt odsyła):
1. Art. 3 ust. 3
Nie macie trybunałów. Nazwę rozdziału dot. sądownictwa też wypada poprawić.
2. Art. 9
Nie widzę załącznika.
3. Art. 13 ust. 1
Powinno być "najwcześniej 14 dni i nie później niż 5(...)" .
4. Art. 18
Nie macie ustawy o tej nazwie ... chociaż jest podobna.
5. Art. 27.
Porównaj z art. 53 ust. 3.
6. Art. 42. ust. 2
Nie wiem po co on jest. Porównaj z ust. 1.
7. Art. 62 ust. 2
Odsyłasz do niewłaściwego przepisu, przez co przepis traci sens.
8. Art. 77 lit. a)
Czasem jakąś istotną kwestię można uregulować rozporządzeniem, dlaczego więc prowincja ma przestrzegać tylko konstytucji i ustaw specjalnych(w ogóle, dlaczego specjalnych?)?
9. Art. 53 ust. 2
Znowu się Sejm pojawia.
2. Czy przed stworzeniem projektu wziąłeś pod uwagę warunki mikronacyjne? Kalkowanie reala rzadko kiedy jest dobre o czym się możecie przekonać przyjmując tak niepotrzebnie rozbudowany projekt. To jest zabawa, a nie symulator bycia prawnikiem. Jeśli jednak jest ochota na zabawę w symulator bycia prawnikiem, to wypadałoby trochę lepiej się przygotowywać
.3. Literówki, niewłaściwą numerację, braki w interpunkcji, czy dość komicznie brzmiące zdania pominąłem.
Uwagi (wszystkiego nie sprawdzałem — np. nie sprawdzałem czy istnieją wszystkie ustawy, do których projekt odsyła):
1. Art. 3 ust. 3
Nie macie trybunałów. Nazwę rozdziału dot. sądownictwa też wypada poprawić.
2. Art. 9
Nie widzę załącznika.
3. Art. 13 ust. 1
Powinno być "najwcześniej 14 dni i nie później niż 5(...)" .
4. Art. 18
Nie macie ustawy o tej nazwie ... chociaż jest podobna.
5. Art. 27.
Porównaj z art. 53 ust. 3.
6. Art. 42. ust. 2
Nie wiem po co on jest. Porównaj z ust. 1.
7. Art. 62 ust. 2
Odsyłasz do niewłaściwego przepisu, przez co przepis traci sens.
8. Art. 77 lit. a)
Czasem jakąś istotną kwestię można uregulować rozporządzeniem, dlaczego więc prowincja ma przestrzegać tylko konstytucji i ustaw specjalnych(w ogóle, dlaczego specjalnych?)?
9. Art. 53 ust. 2
Znowu się Sejm pojawia.