12 Feb 2020, 16:47:11
Ja szczerze mówiąc nie wiedziałem co wybrać. Z jednej strony cała ta chora sytuacja z Harlinem, która wszystkim obrzydziła ZPViW włącznie z Novakiem i Sparasanem, ale z drugiej strony mamy tutaj grupkę ludzi, którzy są bardzo chętni do działania. Ja osobiście troszkę zastanowiłem się nad tym wszystkim, i zagłosowałem za pozostaniem Zjednoczonego Państwa w strukturach Federacji. Powinniśmy pozwolić im na rozwinięcie w pełni swoich skrzydeł. Bo w sumie tak szczerze to oni faktycznie niczego złego nie zrobili. Tutaj zawinił Harlin. A ich reakcja na wieść, że chcemy ich wręcz stąd wypierdolić była jak najbardziej naturalna. Chcieli zrobić wszystko, żeby do tego nie dopuścić, posuwając się nawet do chęci zamachu stanu. Nie było to zbyt mądre zagranie, ale jak najbardziej naturalne. Postawmy się w ich sytuacji. Miejmy serce.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)