Panie szanowny Prezydencie.
Ustawa byłaby bardzo dobra, jednak mam do niej 2 zastrzeżenia:
Art.7 pkt.5 jest krzywdzący i może dążyć do tego, że mandat dostanie osoba, która jest z tej samej partii co właśnie prezydent. Dlatego jak już chcecie to wprowadzić, to myślę że o tym powinien zadecydować Naczelny Sąd Federalny, ponieważ jest on apolityczny, czyli tym samym nie jest związany z żadną partią.
Art.9 pkt.8 Również nie powinien mieć miejsca i całkowicie jestem przeciwny jego wprowadzeniu, bo o ile pkt od 1 do 7 faktycznie są na miejscu, tak odwołanie bardzo ważnego posła przez Referendum Ogólnokrajowe jest nie na miejscu, bo jak wiemy ludzie sami wybrali posła. A jak już poseł nagina zasady, to według mnie ludność powinna złożyć pozew na tą daną osobę i Naczelny Sąd Federalny by pokierował tą sprawą i jeśli Naczelny Sąd Federalny uznałby że faktycznie nagina zasady, wtedy poprzez Wyrok Sądu, zostaje odwołany, czyli przez art.9 pkt.7.
A tak poza tymi 2 wyjątkami ustawa potrzebna i jak już wspominałem bardzo dobra, jednak bez tych 2 poprawek, będę głosował przeciwko tej ustawie.
| Wiadomości w tym wątku |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |