28 Dec 2018, 19:02:15
Panie Prezydencie, moim zdaniem skrócenie kadencji prezydenta i rozwiązanie kadencji Parlamentu jest konieczne. Aktualna kadencja Prezydenta jest zbyt długa, według nowej konstytucji powinna trwać 3 miesiące. A kadencja Parlamentu i tak się niedługo kończy, a jego posłowie w żadnym stopniu nie reprezentują narodu po ostatnich zmianach w ludności.
Panie Gieorgiju, według mnie należy właśnie faworyzować aktywniejsze prowincje, bo one same z siebie mają większe szanse na rozwój. Ich bogactwo przyciąga nowych obywateli i motywuje ich do działania. Aktywność w biedniejszych prowincjach nikogo za bardzo nie interesuje, dążą one do upadku i nie mają prawie szans na podniesienie się. Zrównanie ze sobą tak bardzo różnych samorządów jest dla mnie krzywdzące.
Jestem zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji centrali w sprawy prowincji. Samorządy są odskocznią od centrali, dzięki czemu nasi obywatele nie muszą udzielać się w innych państwach dla różnorodności. Art. 64. jest dla mnie potrzebny, bo prowincje same powinny rozwiązywać swoje problemy, konflikty i problemy.
Panie Gieorgiju, według mnie należy właśnie faworyzować aktywniejsze prowincje, bo one same z siebie mają większe szanse na rozwój. Ich bogactwo przyciąga nowych obywateli i motywuje ich do działania. Aktywność w biedniejszych prowincjach nikogo za bardzo nie interesuje, dążą one do upadku i nie mają prawie szans na podniesienie się. Zrównanie ze sobą tak bardzo różnych samorządów jest dla mnie krzywdzące.
Jestem zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji centrali w sprawy prowincji. Samorządy są odskocznią od centrali, dzięki czemu nasi obywatele nie muszą udzielać się w innych państwach dla różnorodności. Art. 64. jest dla mnie potrzebny, bo prowincje same powinny rozwiązywać swoje problemy, konflikty i problemy.
![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.