28 Jun 2020, 20:23:51
Po mojej kandydaturze mogą państwo się spodziewać na pewno cierpliwości oraz wyrozumiałości dla Obywateli Związku i nie ucieknę w połowie mojej kadencji ani nie zmniejszę mojej aktywności jako Prezydent. Wiem co jest dobre dla rozwoju Związku oraz dla jego atrakcyjności i dlatego wszelkie ograniczanie swobody prowincji będzie źle wpływało na naszą różnorodność i nigdy nie podpiszę ustawy która ogranicza jakąkolwiek autonomię prowincji. Myślę że duża autonomia prowincji nadal bardzo dobrze przyciąga nowych mikronautów, jednak jeżeli chcemy przyciągnąć starych Obywateli FN to należy skończyć z starymi ideami przyłączania nowych mikronacji ponieważ uważam że stwarzają one jedynie problemy. Musimy starać się zachować profesjonalnie, wtedy będziemy uważani za godną mikronacje. Jestem za tym by wprowadzić w Związku nowy system który zaprowadzi porządek oraz równość przedstawiciela jak i Volkianu tak i Egvallandu a chodzi oczywiście o wprowadzenie Prezydium Związku WiV w który skład będzie wchodził przedstawiciel prowincji wybierany w owych prowincjach. Zastąpi on również Prezydenta ZWiV czyli głowę państwa. Przewodniczący Prezydium który będzie pełnił funkcję głowy państwa będzie wybierany na zmianę. Wszystko ma na celu by nie dyskryminować żadnego z narodów oraz zapobiegać konfliktom. Pewnie zauważyliście że opieram się na Bośni i Hercegowinie gdzie podobny system występuje i tam bardzo dobrze się sprawdza. Wiem że Prezydent nie może wprowadzić takich zmian dlatego będę jedynie o nie bardzo mocno ubiegał w radzie.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak