20 Feb 2019, 21:56:21
Nie zamierzam zaniedbywać spraw związanych z prawem, a jak już wspominałem w swoim planie wyborczym za priorytetową uznałem naprawę sądownictwa w Federacji. Oprócz próby organizacji sądownictwa na terenie Federacji poprzez mianowanie sędziów w pierwszych dniach kadencji chciałbym we współpracy z pozostałymi obywatelami Federacji utworzyć Kodeks Karny z karami przewidzianymi za poszczególne wykroczenia i przestępstwa. Jest w Federacji mnóstwo obywateli, którzy widzą, które prawo jest nagminnie łamane. Zamierzam z takimi obywatelami zawiązać szeroko zakrojoną współpracę nad KK.
W wykrywaniu kloningu najważniejszą funkcję pełni Reżim Administratorski. W związku z tym liczę na aktywną działalność w tej sprawie właśnie tego organu. Nie jestem w stanie zapewnić, że w jakikolwiek sposób będę w stanie wpłynąć na zmniejszenie ilości kont i zawyżaniu populacji, natomiast tak jak w poprzednim punkcie zakreśliłem, chciałbym utworzyć KK. Sądzę, że powinien być to jeden z czynów surowo karanych.
Dodatkowo wspomniałem o KK, więc korzystając z okazji, chciałbym również zakreślić wymiar kar do otrzymania. Wśród możliwych kar będzie przede wszystkim grzywna, w zależności od powagi wykroczenia od kilkuset do kilku milionów renów. Chciałbym jak najbardziej ograniczyć karę pozbawienia wolności oraz banicji. Nie służą one demografii Federacji. W zamian za to liczę na karę prac społecznych, które poza tym, że tworzą jakąś aktywność, nie zniechęcają zanadto obywateli pozwalając im nadal kreować rzeczywistość.