20 Feb 2019, 22:22:16
Sam również kilkukrotnie organizowałem wydarzenia w Republice Muratyki. Wystarczy spojrzeć na tegoroczne obchody piątej rocznicy powstania Republiki Muratyki. Nie było nimi większego zainteresowania, co nie znaczy, że nie było ono zerowe. Było znikome, nie zaprzeczę, jednakże nie można powiedzieć, że go nie było. Jako prezydent nie zamierzam zmieniać niczego - zmienić cokolwiek mogę jedynie jako szeregowy obywatel. Tak na prawdę w kwestii aktywności w zdarzeniach organizowanych, czy to odgórnie, czy oddolnie większą rolę grają uczestnicy.
Inną kwestią są problemy finansowe. Tutaj pojawia się powód, dla którego należy wybrać odpowiedniego kandydata. Oczywiście, postulowałem i nadal postuluję stabilizację gospodarczą. Dążąc do niej zamierzam również wykorzystywać systemy fundacji wydarzeń oraz starać się o większy wpływ waluty w kreowaniu gospodarki. Tak jak już mówiłem, w większości waluta to jedynie dodatek do wykonanej pracy, w sumie można by się obejść i bez niej.
Nie zamierzam również stać bezczynnie w przypadku kryzysów. Będę brał aktywny udział w akcjach ratunkowych, a w stolicy zawsze znajdzie się miejsce dla poszkodowanych. Zamierzam również wykorzystać fakt, że wszystko dzieje się narracyjnie w internecie zwiększając zasiłki socjalne oraz wzmacniając ośrodki zdrowia oraz placówki medyczne.