21 Jun 2022, 00:45:55
(21 Jun 2022, 00:10:33)Robert Drenin napisał(a):(20 Jun 2022, 23:51:32)Adam Aleksander II napisał(a): No to jest państwo wywodzące się z tej samej rodziny.
Fakt. Jednakże oznaczałoby to, że Czesnorad w imieniu narodowości Kucelgradzkiej w Czesnoradzie należałby do Kongresu Panbatawskiego. Z kolei rozmowy z Makrelą stanęły (póki co już niedługo będą mijać 3 tygodnie od ostatniej wypowiedzi).
Propozycję tą rzuciłem niejako roboczo - dla jasności jestem neutralny jeśli chodzi o stosunki kucelgradzko-czesnoradzkie. W każdym razie zależy mi przede wszystkim na rozwoju kultury ludów batawskich. Z tego co się orientuję Czesnoradczycy uważają się za słowian w jakiś sposób spokrewnionych z kucelgradczykami. Jeśli jednak Czesnorad byłby zainteresowany, to myślę, że mogłby zostać zaproszony na kongres jako uczestnik-obserwator. Ale jako, że narazie tylko dwa państwa odwołują się na ten moment do tej gałezi ludów a ja sam nie odpowiadam za politykę zagraniczną ZW, to ewentualne plany odnosnie tego kongresu będę musiał odłożyć na pózniej.