19 Aug 2022, 23:43:32
Myślę, że wiedza realna (np. jak robić dobre mapy) i wirtualna (np. historia Nordaty) się w żadnym stopniu nie wykluczają. Możemy też zarówno nauczać ludzi, jak i pisać dla siebie wywody naukowe na temat mikroświata.
Świetnym pomysłem jest możliwość dania wyboru "przestępcom" czy wolą karę banicji, czy obowiązek ukończenia kursu.
Dodatkowo można dołożyć do tego wszystkiego narracyjną otoczkę, życie na uniwersytecie, losy wirtualnych naukowców... Ograniczają nas tylko własne chęci i wyobraźnia.
Świetnym pomysłem jest możliwość dania wyboru "przestępcom" czy wolą karę banicji, czy obowiązek ukończenia kursu.
Dodatkowo można dołożyć do tego wszystkiego narracyjną otoczkę, życie na uniwersytecie, losy wirtualnych naukowców... Ograniczają nas tylko własne chęci i wyobraźnia.
![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.