12 Sep 2022, 22:59:43
- W czwartek podpisaliśmy traktat o przyjaźni i współpracy z Królestwem Hawilandu. Wierzę, że podejmowane kroki, to szansa na nowe otwarcie na Nordacie i nową jakość, o którą będziemy starać się dbać.
- W sobotę doszło do podpisania traktatu o przyjaźni i współpracy z Palatynatem Leocji. Sam traktat co prawda, po konkluzji przy alkoholu nie jest potrzebny ani jednej, ani drugiej stronie, ale mam nadzieję, że niebawem będę miał możliwość potwierdzenia, że warto było go podpisać, niekoniecznie w rozumieniu mikronacyjnym. Sam traktat pojawi się na dniach, ze względu na fakt, że muszę go przeskanować, a nie miałem niestety wystarczająco dużej torby, żeby go nie złożyć 

- Na przyszły czwartek zaplanowana jest wizyta Króla Bornfostu, jest to kolejne działanie, otwierające Winkulię na mikroświat i plany szerokiej współpracy na różnych płaszczyznach. Jestem pewny, że zarówno z Hawilandem, z którym już podpisaliśmy traktat, jak i z Bornfostem, z którym traktat dopiero podpiszemy, dokonamy szerszej akcji narracyjnej lub kulturalnej.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I