07 Apr 2019, 13:36:32
Po niedzielnej mszy w lokalnym kościele zapanowało małe poruszenie. Ludzie rozmawiali i nie mogli się doczekać jakie wieści będzie im dane usłyszeć za parę godzin. Atmosfera przeważająco jest pozytywna ludzie ochoczo podchodzą do konferencji jednak nie zabrakło głosów pewnych ugrupowań, że to kolejny krok okupowania przez Federację tych terenów, szczególnym głosem sprzeciwu było wystąpienie [i]Yeneko-Chan znanej, z wystąpienia słynnego "strajku Kugarskiego" jednakowoż pan Tamo Chilian - Peng (pan Peng) będący przewodniczącym Zjednoczenia Nowoczesnych Kugarów (ZNK, zwane także po prostu Nowocześni Kugarze), która jest największą pro-kugarską organizacją na ziemiach Koribii, oznajmił, że konfefencja w żadnym stopniu nie zagraża kulturze Kugarskiej. [/i]
[i]Oficialne przemówienie Yeneko-Chan:[/i]
Drodzy Kugarze! Nie dajcie się omamić tym kłamcą! Dlaczego w konferencji nie wziął udziału nikt z Nowoczesnych Kugarów, bractwa Kugarskiego, K-K, dlaczego się pytam? Będą wpływali na naszą gospodarkę, nie zapraszając nas tam! Będą nam mówić że Kugari nie ma! Gó**o prawda! Ja tu jestem, wy tu jesteście jesteśmy Wielką Kugarią! Chwała Hanatowi! Wyzwam Chiliana - Penga, Jo Ghena, Pouen Ghena, aby odpowiedzieli na ten karygodny czyn!
Odpowiedź Tamo Chiliana - Penga :
Konferencja nie dokucza sprawom kugarskim, jest ona dla niego pozytywna, powinniśmy się troszczyć o gospodarkę terenów prawnie do nas należących, nie powinniśmy za wszelką cenę walczyć z Koribią i całą Federacją, w mojej opinii założenia, które tam padły są trafne oraz sprzyjające nam oraz organizacjom podtrzymującym nasz Hanatowi przy duchu. Co za tym idzie ZNK nie będzie planowało żadnych akcji, protestów, strajków. Chwała Nowej Kugarii!
podpis: Tamo Chilian - Peng
[i]Oficialne przemówienie Yeneko-Chan:[/i]
Drodzy Kugarze! Nie dajcie się omamić tym kłamcą! Dlaczego w konferencji nie wziął udziału nikt z Nowoczesnych Kugarów, bractwa Kugarskiego, K-K, dlaczego się pytam? Będą wpływali na naszą gospodarkę, nie zapraszając nas tam! Będą nam mówić że Kugari nie ma! Gó**o prawda! Ja tu jestem, wy tu jesteście jesteśmy Wielką Kugarią! Chwała Hanatowi! Wyzwam Chiliana - Penga, Jo Ghena, Pouen Ghena, aby odpowiedzieli na ten karygodny czyn!
Odpowiedź Tamo Chiliana - Penga :
Konferencja nie dokucza sprawom kugarskim, jest ona dla niego pozytywna, powinniśmy się troszczyć o gospodarkę terenów prawnie do nas należących, nie powinniśmy za wszelką cenę walczyć z Koribią i całą Federacją, w mojej opinii założenia, które tam padły są trafne oraz sprzyjające nam oraz organizacjom podtrzymującym nasz Hanatowi przy duchu. Co za tym idzie ZNK nie będzie planowało żadnych akcji, protestów, strajków. Chwała Nowej Kugarii!
podpis: Tamo Chilian - Peng
To tylko Szarak