29 Apr 2019, 16:01:53
Panie Waksman, tutaj nie chodzi o niepodległość Brodrii. Nie mieliśmy do kogo się udać, aby ratować kraj. Iwan wyprzedził nas o krok i przyszedł do was. Co mam więcej powiedzieć? To, że obywatele Brodrii na początku dyskutowali z Iwanem, aby odpuścił swoje roszczenia do władzy, a później wszyscy się rozpłynęliśmy, ponieważ widzieliśmy, że nie ma sensu z nim walki? Ostatni raz poddałem się w walce dotyczącej tego kraju. Naprawdę chcecie, żeby ktoś przez kogo aktywność cichnie w kraju rządził niegdyś imperium, które doprowadził do rozkładu? Ja osobiście uważam, że to najgorsza zbrodnia do jakiej można doprowadzić i pozwolić na to, aby Brodria dalej się staczała, ku swojemu końcu.
Ale skoro wszyscy chcą rozmawiać nie pozostaje mi nic innego. Dam Iwanowi kredyt zaufania jeśli w trakcie 3-4 miesięcy jego aktywność nie sięgnie dna tak jak to miało miejsce w naszym ukochanym Imperium, czy jego republice. Pozwolę mu rządzić nawet do końca jego dni, lecz gdy znów jego aktywność skończy się na miesiącu, czy kilku dniach i będzie powracał za każdym razem, gdy naród chce coś zmienić. To niech mi Bóg będzie świadkiem, zrobię tak wielką rewolucję jakiej Nordata nie widziała!
Ale skoro wszyscy chcą rozmawiać nie pozostaje mi nic innego. Dam Iwanowi kredyt zaufania jeśli w trakcie 3-4 miesięcy jego aktywność nie sięgnie dna tak jak to miało miejsce w naszym ukochanym Imperium, czy jego republice. Pozwolę mu rządzić nawet do końca jego dni, lecz gdy znów jego aktywność skończy się na miesiącu, czy kilku dniach i będzie powracał za każdym razem, gdy naród chce coś zmienić. To niech mi Bóg będzie świadkiem, zrobię tak wielką rewolucję jakiej Nordata nie widziała!
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Hospodar Dehreiny Wschodniej