29 Apr 2019, 17:27:45
(29 Apr 2019, 16:58:44)Akrypa Ali Shariati napisał(a): Czy mógłby mi ktoś w przejrzystej całościowej formie opowiedzieć o podziale Federacji na mniejsze części składowe wraz z ich nadbudową ideologiczną? ^^
Jak dobrze zrozumiałem, to chodzi o samorządy
- więc je przedstawię.Oto i one:
- Republika Muratyki - państwo w klasycznym stylu republikańskim, jego klimat opiera się na państwach słowiańskich oraz na nordyckich;
- Socjalistyczna Republika Volkianu - jak mówi przymiotnik, Volkian jest republiką socjalistyczną, która jeśli chodzi o klimat stanowi połączenie państw tzw. realnego socjalizmu, m.in Polska Ludowa, ZSRR, Korea Płn, NRD itp., jednak klimat Volkianu nie posiada elementów totalitarnych;
- Gubernatorstwo Koribii - państwo również (wg mojej opinii) z klimatem nordyckim, jednak jest on bardziej widoczny niż w Muratyce, jak na ten moment Koribia jest najbardziej innowacyjnym samorządem Federacji Nordackiej, istnieje tam najwięcej zarejestrowanych przedsiębiorstw, więc można powiedzieć o Koribii, iż jest to "dolina krzemowa Nordaty";
- Egvalland - jest ono kontynuatorem tradycji Winkulii oraz Stanów Zjednoczonych Centrazji, ogólnie mówiąc, jest to państwo, w którym panuje kult nieżyjącego już mikronauty Aleksandra van der Egvala, który był przywódcą Winkulii - w Egvallandzie wszystko może się zdarzyć, naród jest bardzo żywiołowy;
- Nordata Płn. - również państwo socjalistyczne, prawnie jest Cesarstwem jednak od dłuższego czasu rządzi tam Regent;
- Daleria - prowincja, która teraz jest martwa, klimat to monarchia, bardziej belgijska lub holenderska;
![[Obrazek: 30vg0uc.png]](http://i66.tinypic.com/30vg0uc.png)