27 Jun 2019, 19:22:57
Narodzie Hulenwadzki!
[size=125][size=100]Dzisiejszy dzień jest dniem pięknym. To właśnie dzisiaj odbywa się moja koronacja. Warunki klimatyczne jedynie ku temu sprzyjają. Spójrzcie teraz na południowy zachód, gdzie słońce dopiero zaczyna chylić się ku zachodowi. Słońce zawsze było symbolem Muratyki, od zawsze obecne na jej symbolach narodowych. To właśnie ono cieszyło nas rankiem i żegnało wieczorem wyznaczając porę snu. Na nim również nasi praprzodkowie wyznaczali cykl dobowy, dzięki niemu wiedzieli, która jest godzina. Teraz nie jest ono już nam tak potrzebne - mamy zegarki, które pokazują nam godziny, planując cały dzień. Zatrzymajmy się jednak na chwilę i zastanówmy, czy nie za bardzo przejmujemy się czasem. To właśnie jest nasz problem - zbyt często sądzimy, że coś nadejdzie szybko, że każdy będzie punktualny, a każda wypowiedź pojawi się dokładnie o zaplanowanej godzinie. [/size][/size]
[size=125][size=100]Właśnie w tą refleksją wkraczam dzisiaj na tron II Królestwa Hulenvadu, Królestwa, które niedługo będzie przodującą częścią całej Republiki Zjednoczonych Prowincji, która pokaże, że czas jest nam na rękę, a dalszy jego upływ będzie na nas wpływał jedynie pozytywnie. Nie zapewniam, że wszystko będzie się działo błyskawicznie. Tak jak mówiłem - nie możemy się przejmować tak bardzo czasem. Warto poczekać te kilka godzin, dni dłużej, aby otrzymać coś zdecydowanie wartościowszego, aniżeli w wersji surowej. Nie zawsze pośpiech się opłaca i mam nadzieję, że wstępując na tron tego pośpiechu nie będzie.[/size][/size]
[size=125][size=100]Dzisiaj jednak wszystko dzieje się szybko i dynamicznie. Nie przerywajmy już tego i pozwólmy rzeczom dziać się dalej. Na mojej głowie mam koronę - jednak przywdziewać ją będę jedynie w sytuacjach oficjalnych. Berło i jabłko to również insygnia, które będą częściej spoczywały, aniżeli były używane. Jednak ich przeznaczenie będzie mi ciągle tkwiło w głowie. Będę władcą sprawiedliwym i spokojnym, a przypuszczenia pozostawię jedynie dla siebie. Dążąc do równowagi, dobra i rozwagi.[/size][/size]
[size=125][size=100]Dziękuję wam wszystkim, tak tłumnie zgromadzonym za zaufanie i mam nadzieję, że was nie zawiodę[size=140][size=100].[/size][/size][/size][/size]
[size=125][size=100][size=140][size=100]Wiwat![/size][/size][/size][/size]
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I