02 Jul 2019, 02:17:36
Kaspar Waksman, który dosłownie przez momentem dowiedział się o całej sytuacji, od razu dobył swojego telefonu i wykonał połączenie do swojego zaufanego współpracownika, Komendanta Policji Muratyckiej oraz Państwowej Straży Pożarnej Kalkila Daniła:
"Kalkil? Słuchaj mam do ciebie sprawę najwyższej wagi. Co? Wiem że jest pierwsza w nocy i co w związku z tym? Ty chcesz spać? A ja chcę żeby Fugosz wyparował z tego świata! Dobra, nie gadaj głupot tylko wstawaj, i wyślij kilka wozów z ekipy Szybkiego Reagowania do Eihenberga. Co się stało? To włącz łaskawie telewizję albo radio i sobie posłuchaj. Nawałnica jak nie wiem co. Dodatkowo wyślij jednostki do Zwierzogrodu, Kowic, Ampraczy, Opaczy i Bazarożgamic, tak prewencyjnie. A! No i jeszcze do Alawancji. Nie możemy zapomnieć o naszych Hulenwadzkich braciach"
Tak jak wskazał Waksman, tak Daniło zrobił. Za chwilę pierwsze wozy wyruszą ze Zwierzogrodu i Nowogrodu do Eihenberga.
"Kalkil? Słuchaj mam do ciebie sprawę najwyższej wagi. Co? Wiem że jest pierwsza w nocy i co w związku z tym? Ty chcesz spać? A ja chcę żeby Fugosz wyparował z tego świata! Dobra, nie gadaj głupot tylko wstawaj, i wyślij kilka wozów z ekipy Szybkiego Reagowania do Eihenberga. Co się stało? To włącz łaskawie telewizję albo radio i sobie posłuchaj. Nawałnica jak nie wiem co. Dodatkowo wyślij jednostki do Zwierzogrodu, Kowic, Ampraczy, Opaczy i Bazarożgamic, tak prewencyjnie. A! No i jeszcze do Alawancji. Nie możemy zapomnieć o naszych Hulenwadzkich braciach"
Tak jak wskazał Waksman, tak Daniło zrobił. Za chwilę pierwsze wozy wyruszą ze Zwierzogrodu i Nowogrodu do Eihenberga.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)