25 Jul 2019, 18:00:02
"Sąd nie miał wątpliwości, że oskarżony zamieszczając wypowiedzi na forum Federacji Nordackiej ugodził w dobre imię pokrzywdzonego. Oskarżony zasłaniał się wolnością słowa, oraz twórczością artystyczną, w tym także prawem do krytyki. W ocenie sądu jednak takowe wypowiedzi mieszczą się poza granicą ogólnie przyjętą jako twórczość artystyczna, krytyka drugiej osoby. Wolność słowa kończy się natomiast wtedy, gdy ograniczamy wolność drugiej osoby. Dlatego też sąd postanowił uznać, że oskarżony czyn zarzucany mu popełnił."
Ja tylko zostawię tobie uzasadnienie sądu i może da ci to trochę do rozumu oraz wszystkich którzy go bronią. Jeśli mamy olewać wyroki i pozwalać aby tacy ludzie jak Fazil mieli wyjebane w prawo i reguły jakie tutaj panują to ja przepraszam ale zostawiam ten śmietnik i bawcie się dalej sami. Jak chcę tylko sprawiedliwości, dlaczego ktoś ma stać ponad prawem? I śmiać się z nas? Niech ten człowiek nauczy się respektu, bo olanie wyroku to nie jest tylko kwestia znieważenia sądu ale i całego państwa.
Ja tylko zostawię tobie uzasadnienie sądu i może da ci to trochę do rozumu oraz wszystkich którzy go bronią. Jeśli mamy olewać wyroki i pozwalać aby tacy ludzie jak Fazil mieli wyjebane w prawo i reguły jakie tutaj panują to ja przepraszam ale zostawiam ten śmietnik i bawcie się dalej sami. Jak chcę tylko sprawiedliwości, dlaczego ktoś ma stać ponad prawem? I śmiać się z nas? Niech ten człowiek nauczy się respektu, bo olanie wyroku to nie jest tylko kwestia znieważenia sądu ale i całego państwa.