20 Oct 2019, 14:04:47
Rolnicy wykradali z PGRów państwowe ciągniki, kombajny, traktory, kosy, pługi i zabierali je na swoje własne pola, aby pracować na rzecz własnego zysku. Jednak przerwał im Harlin, który zaczął gadać od rzeczy przy stodole:
- Towarzysze! Zatrzymajcie się! Socjalizm jest to wspaniały ustrój gospodarczy, w którym nie ma mojego, twojego, jego, tylko wszystko jest wspólne. Pracując, pracujemy na rzecz wspólnego dobra i zwiększamy szczęście każdego obywatela, nie tylko swoje i swojej rodziny. Wyzbycie się egoistycznych dążeń na rzecz socjalizmu jest, jak mówiłem, najwyższą formą altruizmu.
- Towarzysze! Zatrzymajcie się! Socjalizm jest to wspaniały ustrój gospodarczy, w którym nie ma mojego, twojego, jego, tylko wszystko jest wspólne. Pracując, pracujemy na rzecz wspólnego dobra i zwiększamy szczęście każdego obywatela, nie tylko swoje i swojej rodziny. Wyzbycie się egoistycznych dążeń na rzecz socjalizmu jest, jak mówiłem, najwyższą formą altruizmu.
![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.