09 Nov 2019, 14:10:18
Proponuję przyznać terytorium DF Winkulijskiej Republice Egvallandu, której władzom możemy zaufać w sprawie aktywizacji tego regionu. Egvallandczycy poradzili sobie już z uratowaniem dziedzictwa wielu regionów. Cieszy mnie też zapewnienie Pana Erika.
Przeniesienie stolicy wymaga zmiany konstytucji, a zmiana konstytucji wymaga większości, której zwolennicy przenosin nie uzyskają w tej kadencji. Stawiam interes kraju ponad swoje dążenia ideologiczne, dlatego jestem w stanie zaakceptować pozostawienie stolicy w Jugowicach przy jednoczesnym zniesieniu DF. Niniejszym rezygnuję z postulatu przeniesienia stolicy Federacji Nordackiej z Jugowic.
Dlatego też składam projekt niniejszej poprawki i zachęcam do debaty:
[nofficial]
Art. 1.
Przeniesienie stolicy wymaga zmiany konstytucji, a zmiana konstytucji wymaga większości, której zwolennicy przenosin nie uzyskają w tej kadencji. Stawiam interes kraju ponad swoje dążenia ideologiczne, dlatego jestem w stanie zaakceptować pozostawienie stolicy w Jugowicach przy jednoczesnym zniesieniu DF. Niniejszym rezygnuję z postulatu przeniesienia stolicy Federacji Nordackiej z Jugowic.
Dlatego też składam projekt niniejszej poprawki i zachęcam do debaty:
[nofficial]
Art. 1.
Niniejsza ustawa ma na celu likwidację Dystryktu Federalnego.
Art. 2.
Włącza się terytorium Dystryktu Federalnego, z wyłączeniem terytorium Miasta Stołecznego Jugowic, w skład Winkulijskiej Republiki Egvallandu.
Art. 3.
Dystrykt Federalny zostaje zniesiony.Art. 4.
Miasto Stołeczne Jugowice funkcjonować będzie jako miasto wydzielone, niezależne od innych prowincji.
Art. 5.
Zwierzchnikiem Miasta Stołecznego Jugowic jest Prezydent Federacji Nordackiej lub wyznaczony przez niego namiestnik.
Art. 6.
Ustawa wchodzi w życie wraz z wpisaniem do Dziennika Ustaw.
[/nofficial]
![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.