20 Nov 2019, 21:28:11
Proszę Pana. To nie moja wina, że w parlamencie uchwalają szambo, bez żadnego okresu wprowadzającego. Prezydent robi co może i daje z siebie wszystko. Ustawodawca nie zadał sobie trudu, żeby pomyśleć jak będą zliczane poszczególne posty itd. Muszę panu powiedzieć, że Prezydent nie może i NIE BĘDZIE ODPOWIADAŁ ZA WSZYSTKO. Nie mam zamiaru odpowiadać za buble wypuszczone z Parlimą. Ustawa weszła w życie 10 dni temu, czyli zliczanie postów powinno się rozpocząć od 1 dnia pierwszego miesiąca, bo fizycznie to było niemożliwe, żeby było to zliczane od 10tego każdego miesiąca. Ustawa nie reguluje swojego sposobu wejścia w życie, więc prezydent ją nadinterpretuje tak, jak mu jest wygodnie. Tyle w temacie.
Szanowny Panie. Państwo będzie kierowało przedsiębiorstwami, według oczywiście mojej wizji. To państwo powinno być łącznikiem pomiędzy prowincjalnymi przewoźnikami, a prywatna osoba, mogąca zyskać szybko status monopolisty. Mój rząd jest przeciwny monopolom, jeżeli już muszą one być, lepiej żeby to był monopol państwa (z punktu widzenia bezpieczeństwa państwa i interesu obywateli). Stworzenie prywatnej firmy tego typu niosłaby za sobą wiele konsekwencji, jak zmniejszającą się konkurencyjność i większe straty dla pojedynczych przedsiębiorstw no i prywatne przedsiębiorstwo stałoby się monopolistą, co jest w chuj niebezpieczne w przypadku gospodarki wolno rynkowej, jakiej Szanowny jest chyba zwolennikiem....
Szanowny Panie. Państwo będzie kierowało przedsiębiorstwami, według oczywiście mojej wizji. To państwo powinno być łącznikiem pomiędzy prowincjalnymi przewoźnikami, a prywatna osoba, mogąca zyskać szybko status monopolisty. Mój rząd jest przeciwny monopolom, jeżeli już muszą one być, lepiej żeby to był monopol państwa (z punktu widzenia bezpieczeństwa państwa i interesu obywateli). Stworzenie prywatnej firmy tego typu niosłaby za sobą wiele konsekwencji, jak zmniejszającą się konkurencyjność i większe straty dla pojedynczych przedsiębiorstw no i prywatne przedsiębiorstwo stałoby się monopolistą, co jest w chuj niebezpieczne w przypadku gospodarki wolno rynkowej, jakiej Szanowny jest chyba zwolennikiem....