Poraz ostatni uprzejmie proszę o nieingerowanie w sprawy, które pana nie dotyczą, oraz zaprzestanie adresowania do mnie takich wiadomości. Jest to niesmaczne, a wręcz wulgarne. Skoro funkcjonuje się w społeczeństwie, należy się przystosować do jego reguł. Proszę o zwracanie się do mnie z predykatem "Wasza Ekscelencjo".
Informuje się, że wniosek został złożony do Reżimu Administratorskiego, organu właściwego w tym zakresie. Wobec powyższego Prezes Reżimu Administratorskiego zlecił wykonanie czynności, które znajdują się w przedmiocie wniosku.
Zmiana danych personalnych wiązać się będzie ze zmianą nazwy do logowania na forum państwowym Związku Winkulijskiego. W przypadku braku zastrzeżeń, operacja zostanie wykonana niezwłocznie.
(05 Sep 2024, 18:20:29)Adelaide von Hohenburg napisał(a): Poraz ostatni uprzejmie proszę o nieingerowanie w sprawy, które pana nie dotyczą, oraz zaprzestanie adresowania do mnie takich wiadomości. Jest to niesmaczne, a wręcz wulgarne. Skoro funkcjonuje się w społeczeństwie, należy się przystosować do jego reguł. Proszę o zwracanie się do mnie z predykatem "Wasza Ekscelencjo".
Strasznie jesteś spięta, i nigdy nie masz smakołyków. Obwąchiwanie jest normalne w społeczeństwie stadzie. Takie są reguły. Podnosi nogę i osikuje stojącą Adelę
Adios Wasza Ekscielecyjo Adelo
(05 Sep 2024, 18:20:29)Adelaide von Hohenburg napisał(a): Poraz ostatni uprzejmie proszę o nieingerowanie w sprawy, które pana nie dotyczą, oraz zaprzestanie adresowania do mnie takich wiadomości. Jest to niesmaczne, a wręcz wulgarne. Skoro funkcjonuje się w społeczeństwie, należy się przystosować do jego reguł. Proszę o zwracanie się do mnie z predykatem "Wasza Ekscelencjo".
Strasznie jesteś spięta, i nigdy nie masz smakołyków. Obwąchiwanie jest normalne w społeczeństwie stadzie. Takie są reguły. Podnosi nogę i osikuje stojącą Adelę
Adios Wasza Ekscielecyjo Adelo
Nie chciałbym być niemiły dla szanownego obywatela @"Wilkor Lunamun"#344 , ale bym powściągnął takie komentarze wobec Jej Wysokości Adelaide'y von Hohenburg. Pozwolę sobie ku przestrodze zacytować art. 20 Małego kodeksu karnego:
Cytat:Art. 20. Kto publicznie znieważa lub zniesławia obywatela Związku Winkulijskiego,
podlega karze 14 dni pozbawienia wolności bądź karze grzywny.
@"Mateusz Żmigrodzki"#5 Można powiedzieć, że Mały Kodeks Karny ma pewne luki.
Artykuł 20 już niestety nie stosuje się wobec mojej osoby ze względu na to, że zrzekam się obywatelstwa. Nie stosuje się w tym przypadku również artykuł 18 ze względu na to, że nie jestem już członkiem dynastii... Nie jestem również ambasadorem. Wychodzi na to, że wszelkie zniewagi wobec osoby nieposiadającej żadnych z tych funkcji pozostają bezkarne.
(12 Sep 2024, 04:23:14)Adelaide von Hohenburg napisał(a): @"Mateusz Żmigrodzki"#5 Można powiedzieć, że Mały Kodeks Karny ma pewne luki.
Artykuł 20 już niestety nie stosuje się wobec mojej osoby ze względu na to, że zrzekam się obywatelstwa. Nie stosuje się w tym przypadku również artykuł 18 ze względu na to, że nie jestem już członkiem dynastii... Nie jestem również ambasadorem. Wychodzi na to, że wszelkie zniewagi wobec osoby nieposiadającej żadnych z tych funkcji pozostają bezkarne.
Rzeczywiście, teraz to zauważyłem. Można by naginać trochę interpretację tego przepisu i dawać możliwość z występowaniem z prywatnym aktem oskarżenia także nieobywatelom, wobec których wcześniej, kiedy byli obywatelami, dokonano zniesławienia. Ale szczerze mówiąc, nie jestem w stanie powiedzieć, czy jest to zgodne z zasadami prawa. W tej sprawie wypowiedzieć by się musiał Trybunał Królewski.
Zawsze może Wasza Ekscelencja poszukiwać sprawiedliwości na drodze cywilnej - tj. pozwu o odszkodowanie z tytułu naruszenia dóbr osobistych. Nie mamy tutaj spisanych praw, ale posługujemy się tutaj regulacjami z "nieistniejącego realu", gdzie tego typu roszczenia są powszechne.